• Külföld
Faktor

Azonosították a párizsi késes támadót

Kiderült, hogy egy 21 éves marokkói férfi, Sallah Ali támadta meg az egyik párizsi rendőrséget. A férfit lopás miatt már elfogták 2013-ban, ujjlenyomatai szerepeltek a digitális nyilvántartásban. A nála talált papíron az állt, hogy a Szíriát ért támadásokat akarta megbosszulni.

Korábbanmegírtuk, hogy a férfi ruházata alatt egy robbanómellény utánzatát viselte, és egy mobiltelefont is találtak. A férfinél lévő papír egyébként egy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam vezérének tett hűségnyilatkozatot is tartalmazott.

Fotó: twitter

Fotó: twitter

A marokkói férfi pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után próbált behatolni a rendőrségre. Az épület előtti rendőrök azonnal agyonlőtték, ahogy a férfi irányukba rohanva azt kiáltozta, hogy "Allahu akbar" (Isten a legnagyobb). Az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője elmondta: a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján nagy a feszültség a testületben. Folyamatos a riadókészültség.

Nem sokkal a támadás előtt Francois Hollande francia elnök arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is félelmetes fenyegetést jelent az országra nézve, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem az ország ellen elkövetett merényletek - írta az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16