• Külföld

Azonosították a Bataclan harmadik támadóját is

Az AFP hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva jelentette be, hogy a harmadik merénylőt is azonosították, aki a Bataclan koncertterem elleni támadásban részt vett. A 23 éves férfi a kelet-franciaországi Strassbourgban élt.

A nyomozók közölték, hogy Foued Mohamed Aggad 2013-ban testvérével és barátaival utazott Szíriába. A Le Parisien című lap információi szerint a csoport 2014-ben tért vissza Franciaországba. Hét embert később letartóztattak közülük - csak Aggadot nem - írja a The Strait Times.

A Bataclan koncertterem volt az egyik célpontja a november 13.-i párizsi merényleteknek, amelyekben 130 ember halt meg. A terrortámadást az Iszlám Állam szervezte. Csak a Bataclanban 90-en haltak meg.

Forrás: Europress - Getty Images/David Ramos

Forrás: Europress - Getty Images/David Ramos

A koncertterem másik két támadója közül a 28 éves Samy Amimour Drany-ból, Párizs északkeleti részén, a 29 éves Omar Mostefai, Chartes-ban, Párizs nyugati részén élt.

Korábban a Faktoron arról olvashattak, hogy a november 13-án a Bataclanban fellépő Eagles of Death Metal visszatért a helyszínre. Az egyik túlélő beszámolóját itt olvashatják el.

Top 0