• Pénz

Az Ötöslottó történetének nyolcadik legnagyobb nyereménye kelhet el szombaton

Az Ötös­lottó 22 hetes hal­mo­zó­dás után 2 mil­li­árd 895 mil­lió fo­rin­tos fő­nye­re­ménnyel várja a já­té­ko­so­kat. Ha va­laki egye­düli nyer­tes­ként ta­lálja el mind az öt szá­mot, most szom­ba­ton az Ötös­lottó 62 éves tör­té­ne­té­nek nyol­ca­dik leg­na­gyobb nye­re­mé­nye üt­heti a mar­kát.

Az Ötöslottó fennállása óta az eddigi legnagyobb pénzösszeget 2003-ban nyerte meg egy szerencsés az eddigi leghosszabb halmozódás után. A 48. játékhéten a 4, 15, 46, 49, 59 számokat megjátszó sárvári játékos 38 hét telitalálat-mentes időszak után 5 092 890 758 forinttal gazdagodott.

Az Ötöslottó a legnépszerűbb lottójáték Magyarországon, hetente átlagosan 1,3 millióan töltenek ki szelvényt. Annak ellenére, hogy az idei évben az Ötöslottó főnyereménye még nem talált gazdára, a játéknak köszönhetően a kisebb összegű nyeremények révén már 207-en váltak milliomossá.

A Hatoslottó szintén nagy összeggel várja a játékosokat, ugyanis a helyesen megtippelt hat szám most 1 milliárd 175 millió forintot ér, amely a játék történetében a hatodik legnagyobb nyereménynek számít. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008 szeptemberében vihette haza egy szerencsés, aki akkor 2,9 milliárd forintot zsebelt be.

Míg más országokban a nyertesek legtöbbször szívesen vállalják a nyilvánosságot, addig nálunk ma már szinte mindenki az anonimitást választja. Nem volt ez mindig így – 1993-ig a játékosok ráírhatták a fogadási szelvények hátoldalára a nevüket és címüket, ugyanis az akkori feldolgozási rendszerben saját bizonylatuk elvesztése esetén is megkapták az 5000 forint alatti nyereményüket. Ezért tudhatunk például arról is, hogy 1960-ban egy fiatal lány, Kovács Ildikó egyszerre több szelvényen ikszelte be kedvenc számait. A sorsoláson összesen három szelvény nyert, ebből kettő a lányé volt, így a nyeremény 2/3-át, másfél millió forintot vihetett el, amely ma az összeg százszorosát érné.

Az Ötös- és Hatoslottón ugyan nem volt eddig telitalálat, a Skandináv lottó 203,9 millió forintos főnyereményét azonban a héten elvitte egy játékos. A szerencse tehát bárkit megtalálhat, így érdemes még a héten beikszelni azt az 5-6 számot, amelyek egy életre szerencsét hozhatnak.

Kommentek:

Top 0