• Kultúra
Faktor

Az Oscar-díjas Almodóvar is aggódhat az offshore-botrány miatt

Szerdán lett volna Almodóvar új filmjének, a Julietának sajtóbemutatója, de lefújták, mert a rendező neve is felmerült az offshore-botránnyal kapcsolatban.

A rendező, Pedro és testvére, Augustin Almodóvar neve is felbukkant a panamai offshore-cégek tulajdonosai között, akiknek listája a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából szivárgott ki vasárnap. A szerda esti sajtóvetítést pedig a producer, az El Deseo cég aggodalmai miatt fújták le. Attól féltek, hogy az újságírók nem a filmmel, hanem a botránnyal fognak foglalkozni.

Pedro Almodóvar még 2015-ben, a 29. Goya Film Awards-on. Fotó: Europress / Pedro Armestre - AFP

Pedro Almodóvar még 2015-ben, a 29. Goya Film Awards-on. Fotó: Europress / Pedro Armestre - AFP

Egyébként az El Deseo cég is az Almodóvar-testvéreké. Augustín Almodóvar kiadott már egy közleményt az offshore-botrány miatt. Ebben azt írja, hogy minden felelősség az övé, akkoriban ugyanis tapasztalatlan volt a családi vállalkozásban, és tanácsadók javasolták, hogy a külföldi terjeszkedéshez jó megoldás lehet a panamai cég.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Nagyon sajnálom, hogy elrondítottam a testvéremről kialakult képet

  - mondta Augustín, aki 1985 óta végzi testvére mellett a produceri munkát. A filmrendező és testvére, Agustín neve a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Glen Valley Corporation nevű, 1991 és 1994 között létező céggel kapcsolatban került nyilvánosságra. Pedro Almodóvar eddig még nem nyilatkozott az ügyben. Az Antenna3 nevű televíziós csatornának sikerült megkérdezni az ügyről, de csak annyit mondott:

  a közleményben minden benne van.

  A Julieta hivatalos előzetese. (A film producere, eldeseopc töltötte fel a videót.)

  A Julieta bemutatóját az utóbbi hetekben már nagyon várták, komoly reklámkampánnyal támogatták meg a filmet. Az első interjúk, fotósorozatok, címlapok is megjelentek már. Pedro Almodóvarnak ez a huszadik filmje.

  Top 16