• Külföld
Faktor

Az oroszok már azokat is támogatnák, akiket eddig állítólag bombáztak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap egy interjúban azt mondta, hogy készek légitámadásokkal támogatni a felkelőket, azaz a Szíriai Szabad Hadsereget. A felkelők egyelőre nem értik, mi az oka a fordulatnak, hiszen eddig - ahogy ők mondják - leginkább csak bombázták őket az oroszok.

Ennek ellenére a felkelők nem utasítják el az esetleges támogatást, csak egyszerűen nem értik - írta az MTI. Ahmed Szaúd, a Szíriai Szabad Hadsereg alezredese azt mondta, hogy "Oroszország a Szabad Szíriai Hadsereget támadja, és most velünk akar együttműködni, miközben továbbra is elkötelezett Bassár el-Aszad szíriai elnök iránt. Számunkra ez teljességgel érthetetlen". A felkelők szerint az együttműködés megoldható, de ha Oroszország komolyan gondolja az ajánlatát, akkor azonnal be kell fejeznie a felkelők bombázását. Az ajánlat eddig csak egy interjúban hangzott el. Ráadásul nehezíti a helyzetet, hogy a felek jelenleg nem kommunikálnak egymással.

Fotó: Europress / Gokhan Sahin - Getty Images

Fotó: Europress / Gokhan Sahin - Getty Images

A felkelők külföldi megítélése változatos, mert nehéz megítélni, milyen a kapcsolatuk olyan terrorszervezetekkel, mint például az al-Kaida vagy az Iszlám Állam.

Top 0