• Külföld
Faktor

Az Iszlám Állam hívei ünneplik a brüsszeli robbantásokat

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet hívei a közösségi oldalakon ünnepelték a brüsszeli robbantásokat. A szervezet maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.

"Úgy látszik, az Iszlám Államban harcoló testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe" - írta egy szimpatizáns arab nyelvű Twitter-üzenetben.

"A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!" - írta a milícia egy másik támogatója.

Brüsszel a robbantások után (Fotó: Europress-Laurie Dieffembacq/AFP)

Brüsszel a robbantások után (Fotó: Europress-Laurie Dieffembacq/AFP)

A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: "Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény."

A belga hatóságok időközben terrortámadásnak minősítették a brüsszeli robbantásokat. Azt viszont még nem jelentették, hogy ki állhat a támadások hátterében. A robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára, írja az MTI. A támadásokról itt és itt is olvashat.

Top 0