• Kultúra
Faktor

Az interneten közvetítik Lemmy temetését

A kilencven perces szertartást magyar idő szerint szombat éjféltől lehet nézni az együttes hivatalos YouTube csatornáján.

SATURDAY JANUARY 9th THE WORLD CELEBRATES LEMMYOn SATURDAY JANUARY 9th, the world will come together and celebrate the...

Posted by Official Motörhead on Tuesday, January 5, 2016

EZT IS AJÁNLJUK:
  Bárhol is vagytok, gyűljetek össze más Motörhead rajongókkal és a barátaitokkal, és nézzétek meg együtt a szertartást. Menjetek el a kedvenc bárotokba, klubotokba, győződjetek meg arról, hogy van internetkapcsolat és koccintsatok velünk. Vagy egyszerűen csak hívjátok át a haverjaitokat és ünnepeljétek meg otthon Lemmy életét

  - ezt írta Facebook-bejegyzésében az együttes.

  A Motörhead arra kéri a rajongókat, hogy helyszűke miatt ne menjenek el személyesen a hollywoodi Forest Lawn temetőbeli búcsúztatóra.

  Lemmy eredeti nevén Ian Kilmister december 28-án, hetvenéves korában halt meg Los Angelesben. Az együttes szerint a zenész a rák egy különösen agresszív formája támadta meg. Betegsége rövid lefolyású volt és Lemmy is csak december 26-án, két nappal hetvenedik születésnapja után értesült a diagnózisról.

  A rockzene kultikus alakjának halála érdekes kezdeményezésre sarkallt egy yorki férfit, aki petíciót indított, hogy az énekes előtti tisztelet jelenként nevezzenek el Lemmiumnak egy újonnan felfedezett nehézfémet. Eddig nagyjából 14 ezren írták alá a petíciót.

  A rockzene nagyjai, Ozzy Osbourne, Gene Simmons, a Metallica és Brian May mindannyian gyászuknak és tiszteletüknek adtak hangot. Dave Grohl, a Foo Fighters együttes frontembere egy új tetoválással állított emléket kollégájának.

  Top 16