• Külföld
Faktor

Az FBI kiterjeszti a nyomozást Hillary Clinton levelezése miatt

A szövetségi nyomozók Hillary Clintonnak azt a hivatalos elektronikus levelezését vizsgálják amelyet külügyminisztersége idején bonyolított és amelyről kiderült, hogy nagyobb részét magán email-címén folytatta, megsértve ezzel a hivatali előírásokat és lehetővé téve titkosított információk esetleges nyilvánosságra kerülését.

A volt külügyminisztert, aki a Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, emiatt hosszú hónapok óta támadják politikai ellenfelei. A külügyminisztériumnak - a bírósági döntés értelmében - nyilvánosságra kell hoznia a vitatott e-maileket.

Europress / Don Emmert / AFP

Europress / Don Emmert / AFP

Az FBI most - az eddigi nyomozást kiterjesztve - azt vizsgálja: volt-e összefüggés a Clinton Alapítvány adományai és a külügyminisztérium szerződései között. Vagyis: jutottak-e előnyökhöz az alapítvány adományozói a kormányzaton, elsősorban a külügyminisztériumon belüli kapcsolataiknak köszönhetően.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Clinton Alapítvány globális szervezet, Bill Clinton hozta létre 2001-ben. Tavaly tavasszal Hillary Clinton lemondott kuratóriumi tagságáról. Az alapítvány vezetője egyébként néhány hónappal ezelőtt nyilvánosan elismerte, hogy követtek el hibákat.

    Top 16