• Külföld
Faktor

Az FBI is előre szólt a brüsszeli öngyilkos robbantó testvérekről

Az FBI hat nappal a múlt heti brüsszeli robbantások előtt információkat adott át a holland hatóságoknak az el-Bakraoui fivérekről, akik részt vettek az öngyilkos merényletekben.

Az el-Bakraoui fivérek

Az el-Bakraoui fivérek

Ard van der Steur, holland igazságügyi miniszter, a hágai törvényhozás alsóháza előtt azt mondta, az FBI március 16-án tájékoztatta a holland szerveket Ibrahim és Khalid el-Bakraoui bűnözői és szélsőséges múltjáról. Azt is mondta, hogy a holland hatóságok másnap, március 17-én közvetlenül felvették a kapcsolatot a belga társszervekkel - írja az MTI.

Az már korábban kiderült, hogy a fiatalabb testvért, Ibrahimot tavaly kiutasították Törökországból és Hollandiába toloncolták. Az erről szóló információkat is megosztották a belgákkal.

Ibrahim el-Bakraoui március 22-én robbantotta fel magát a brüsszeli repülőtéren, míg testvére, Khalid nem sokkal később a metróban követett el öngyilkos merényletet az uniós intézmények közelében.

A brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább 35 ember meghalt és nagyjából 340-en megsebesültek.

Top 0