• Politika

Az európaiak biztonságát félti Balog Zoltán

Mikor beszélünk végre az európai polgárok biztonságáról? - Kérdezte Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere az ORF2 osztrák televízió Im Zentrum című politikai műsorában, ahol a migránsválságról volt szó.

Amíg az emberek ellenőrizetlenül jönnek be Európába, addig elsősorban a külső uniós határok védelmére kell koncentrálni - jelentette ki Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az ORF2 osztrák televízió Im Zentrum című politikai vitaműsorában.

Azt is mondta, hogy a határok védelme a szabadság és biztonság jogát biztosítja Európában. Balog Zoltán arról is besszélt, hogy a helyzet megoldását Európának közösen kell kidolgoznia, azonban  amíg nincs közös megoldás, addig nincs értelme az európai menekültelosztási rendszerről beszélni. A miniszter a magyarországi kerítés építése kapcsán szükség-, valamint kényszermegoldásról beszélt, és emlékeztetett, hogy évekkel korábban már jelezték Brüsszelnek: a menekültkérdést nem tudják egyedül megoldani. Balog Zoltán szerint alig esik szó az integráció nehézségeiről, valamint arról, hogy mi történik az Európába érkező emberekkel, milyen nehézségekkel jár az együttélés, valamint nincsen szó olyan alapvető problémákról sem, hogy mit kellene tenni a menekültek anyaországában. "Mikor beszélünk végre az európai polgárok biztonságáról?" -kérdezte a szilveszteri kölni és salzburgi eseményekre utalva.  

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16