• Sport
Faktor

Az erőnléten múlik majd a magyar fociválogatott Eb-szereplése

A magyar labdarúgó-válogatott Telkiben készülő tagjai kedden indulnak Ausztriába, ahol bő egy héten keresztül készül a csapat az Európa-bajnokságra. Hétfőn a válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck elmondta, hogy a csapat esélyeit nagyban meghatározza majd, hogy milyen fizikai állapotban lesznek a játékosok a tornán.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

A magyar válogatott szakmai stábja 13 játékossal, a 30 fős bő keret itthon játszó futballistáinak egy részével kezdte meg e heti munkáját Telkiben (a kupadöntőn résztvevő játékosok többsége hétfőn este csatlakozik a többiekhez, Gera Zoltán pedig szerdán utazik az együttes után Ausztriába). Hétfőn két edzés szerepelt a csapat programjában. Az elutazás előtt Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint a kerettagok közül Fiola Attila és Lang Ádám tartott sajtótájékoztatót a szövetség edzőközpontjában. Bernd Storck elmondta: a stáb és a játékosok is örömteli várakozással néznek a felkészülés elé, a jó hangulatot azonban némileg árnyékolja, hogy egyelőre nem lehet teljes a létszám, mert néhány sérülés nehezíti a munkát.

Elek Ákos felépülése akár három hétig is eltarthat, de az orvosi stáb azon dolgozik, hogy ennél gyorsabban visszatérhessen a középpályás. Németh Krisztián szerdán csatlakozik az edzőtáborban résztvevő együtteshez, míg Nagy Ádám már elkezdte az edzéseket, ő ideális esetben pályára léphet jövő pénteken Elefántcsontpart ellen. Az elmúlt bajnokikat kihagyó Dzsudzsák Balázs már egészségesnek tekinthető, a hétvégén akár játszhat a Bursaspor bajnokiján. Priskin Tamás felépülése is jól halad műtétjét követően, hétvégén várhatóan már csapata keretében lehet.

„Ausztriában az egyik legfontosabb feladatunk lesz, hogy fizikálisan a lehető legjobban felkészítsük a labdarúgókat. A célunk, hogy lefaragjuk azt a hátrányunkat a riválisainkkal szemben, amely az ellenfél játékosainak nemzetközi klubszerepléséből adódik. Erőnléti edzésekkel igyekszünk zárkózni, és bár jól halad a munka, az eddig elvégzett tesztek azt mutatják, hogy nem dőlhetünk hátra. Az erőnlét lesz az alfája és ómegája az Eb-szereplésnek, hiszen négynaponként kell kimerítő mérkőzéseket játszani Franciaországban. Nagyon fontos, hogy a kupadöntő előrehozásával már most intenzíven együtt tudunk dolgozni, ez mindenképpen előnyt jelenthet számunkra a riválisokkal szemben” – mondta Bernd Storck.

A szövetségi kapitány elárulta: Elefántcsontpart ellen több olyan játékos is lehetőséget kap, aki az előző mérkőzéseken nem kapott szerepet, vagy kevesebbet játszott, így mindenki megragadhatja az esélyt a bizonyításra.

„Jó kis pörgős edzéssel kezdtük a felkészülést, de a regenerációra és frissítésre is hangsúlyt fektettünk. Nagyon szeretek a válogatottal készülni, de a többiek nevében is mondhatom, hogy élvezzük a munkát a csapattal, nagyszerű a hangulat a táborban. Attól, hogy benne vagyunk a bő keretben, nem dőlhetünk hátra, mindenkinek maximálisan oda kell tennie magát a felkészülés során. Minden posztra két azonos képességű játékos áll a kapitány rendelkezésére, mindenki igyekszik élni a lehetőséggel” – nyilatkozta Lang Ádám.

„Nem volt egyszerű az elmúlt egy hét, hiszen kiestünk a csapatommal az NB I-ből, de most már próbálok kizárólag a jövővel foglalkozni, minden energiámmal az edzésekre és a meccsekre koncentrálok. Minden edzésen igyekszem száz százalékot adni, remélem, ez elég lehet ahhoz, hogy ott lehessek az Eb-n. Örülök, hogy holnap Ausztriába utazunk, jó lesz kiszakadni a megszokott környezetből, másfél hónap felkészülés azért sok lenne Telkiben” – ezt már a Puskás Akadémia labdarúgója, Fiola Attila mondta.

Top 0