• Külföld
Maksa Mónika

Az elmúlt 8 év "szörnyű örökségéről" beszélt Bill Clinton

Bill Clinton Washingtonban Hillary Clintonnak kampányolt hétfőn, amikor az elmúlt nyolc év politikáját "szörnyű örökségnek" nevezte. Akkor nem volt egyértelmű, hogy véletlenül, vagy szándékosan fogalmazott-e így. Sokan úgy vélték, hogy Obama elnököt kritizálja, Clinton azonban később azt mondta, hogy a republikánusokra akart utalni.

A volt elnök arra akarta buzdítani beszédével az embereket, hogy szavazzanak Hillary Clintonra, mégis lehetséges, hogy az ellenkező hatást érte el.

Bill Clinton beszédében azt mondta, hogy Hillary Clinton azóta, hogy 45 évvel ezelőtt találkoztak, a mai napig a a leghatékonyabban változtató ember, akit ismer. Szerinte felesége mindig képes arra, hogy jót tegyen, bátorítja az embereket, arra buzdítja őket, hogy részt vegyenek a demokrácia tökéletesítésében.

A volt elnök ezután a közös erővel való növekedésről beszélt. Azt mondta, hogy ha az emberek együttesen fel akarnak emelkedni, akkor „elérkezett az idő, hogy az elmúlt nyolc év szörnyű örökségén túllépjünk”. Azt mondta, hogy felesége az egyetlen, akinek alapvetően jó ötletei vannak, el tudja mondani, hogy hogyan akarja finanszírozni azokat és képes irányítani és véghezvinni a változtatásokat a republikánusokkal, demokratákkal és függetlenekkel együtt.

EZT IS AJÁNLJUK:
    A Clinton házaspár. Forrás: Europress - Getty Images/Alex Wrong

    A Clinton házaspár. Forrás: Europress - Getty Images/Alex Wrong

    Angel Urena, Bill Clinton szóvivője később azt mondta, hogy a volt elnök a republikánusokra célzott, azaz arra, hogy a republikánusok Obama elleni támadásainak nyolc évét kell sutba dobni. A szóvivő az USA Today szerint azt mondta, hogy a republikánusok támadásait úgy lehet semmissé tenni, ha a szavazók Hillary Clintont választják. Így Obama elnök sikereire is képes lesz építeni a későbbiekben.

    Az MTI szerint Brian Fallon, Hillary Clinton kampányának sajtófőnöke szintén azt állította, hogy nem Obama elnökségét, hanem az Obama elleni támadásokat kritizálta a volt elnök. Hillary Clinton, aki évekig Obama külügyminisztere is volt, ugyanis gyakran utal Obama elnökségére, de mindig pozitívan értékeli az elmúlt nyolc évet. Bernie Sanders, a másik demokrata elnökjelölt-aspiráns viszont bírálja Barack Obamát.

    Top 16