• Kultúra
MZ/X

Az édesszájúaknak és zenekedvelőknek is akad ma jó program

Kezdetét veszi az Országos Csokoládéfesztivál és A zene éjszakája elnevezésű rendezvényt is ma tartják.

Ma kezdődik a csokoládéfesztivál Szolnokon

A két napos 7. Szolnoki Országos Csokoládéfesztiválon tizenöt kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket. A látogatók a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők termékeit ismerhetik meg a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ által szervezett rendezvényen.

A gyerekek péksüteményt, valamint bábokat készíthetnek, hangszert faraghatnak és a "Bogarászóban" közelebbről is megismerkedhetnek a bogarakkal a Hortobágyi Nemzeti Park jóvoltából. A rendezvényen látható a Tintaló Cirkusz előadása, fellép a dunaszerdahelyi Gézengúz, valamint a szolnoki Tiszavirág bábcsoport, továbbá hallható Kovács Gábor muzsikus, hangvarázsló műsora is. 

A fesztiválon koncertet ad a Kiskalász zenekar, de bonbonkészítő foglalkozással és planetáriumi vetítésekkel is várják az érdeklődőket. Meg lehet tekinteni a csokoládétörténeti, valamint a nemzetközi csokoládécsomagolásokat bemutató tárlatot, az egri Kopcsik Marcipánia, azaz Kopcsik Lajos mestercukrász marcipánképeiből nyílt kiállítást, és Dluhopolszky László karikaturista tárlatát is. A szolnoki vár ásatásán előkerült különleges leleteket - köztük például egy 11. századi, faragott oszlopfőt, amely Szolnok legelső plébániatemplomához tartozott - először mutatják be a nagyközönségnek a szolnoki csokoládéfesztiválon.

A rendezvényen jótékonysági játékgyűjtést tartanak a szervezők a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a mai napon vért adók ingyenesen látogathatják a rendezvényt. 

Ma tartják A zene éjszakája - Csak klasszikusan elnevezésű rendezvényt is Budapesten

Nyolc budapesti szórakozóhely várja ingyenes minihangversenyekkel ma este a közönséget A zene éjszakája - Csak klasszikusan elnevezésű rendezvényen. A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ második alkalommal hirdeti meg A zene éjszakája - csak klasszikusan elnevezésű eseményt a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és Fischer Annie-ösztöndíjasok közreműködésével. 

A koncerteknek a

  • Három Holló,
  • a Jelen Bisztró,
  • a Kazimir,
  • a Kék Ló Budapest,
  • a Mika Tivadar Mulató,
  • a Mazel Tov,
  • a Magvető Cafe
  • és a Szimpla Kert ad otthont 18 és 24 óra között.
Kommentek:

Top 0