• Autó
Autószektor

Az Audi új hazára talált Magyarországon

Látványos ünnepséget tartottak az Audi Hungaria győri gyárában. Az ingolstadti konszern pontosan 25 éve alapított céget Magyarországon, ahol új hazára leltek - hangzott el a jubileumi rendezvényen. Magyarország és Győr fontosságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Volkswagen-konszern és az Audi AG is a legmagasabb szinten képviseltette magát.

Utóbbit Bram Schot, az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke, előbbit Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke. A magyar kormány képviseletében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter köszöntötte a negyedszázados évfordulót.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke bevezetőjében felidézte a napot, amikor az Audi Győrben 1993. február 13.-án megalapította magyarországi, s egyúttal első nem Németországban termelő telephelyét.

Apró motorgyárként maroknyi munkatárssal kezdtünk, naponta 2 ezer motort gyártott 700 munkatársunk, ma naponta 9 ezer motor készül, 700 jármű, s közel 13 ezer munkatársunk van – fogalmazott Achim Heinfling, érzékeltetve a megtett utat a számok nyelvén. Ennél is lenyűgözőbb a 25 év mérlege. Negyed század alatt Győrben több mint 34 millió motor készült, autóból pedig 1,2 millió. Ha pedig a beszállítókat is számításba vesszük, a győri Audi több mint harminc ezer embernek biztosítja a megélhetést, a kiszámítható jövőt.

Beszélt arról is, hogy a sikerekből az Audi Hungaria mindig visszajuttatott a városnak, nem csak adót fizetnek, hanem kultúrát, sportot, egyetemet is támogatnak, mert fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás.

Felidézte azt is, két hónapja megkezdődött Győrben az e-motorok gyártása, ami a vállalat életében újabb mérföldkövet jelent.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Az Audi Hungaria 25 éve iskolapéldája a politika és a gazdaság sikeres együttműködésének – mondta Heinfling.

A 25 éves magyarországi sikertörténetre rendkívül büszkék vagyunk, a győri Audi erős tagja az Audi-családnak – jelentette ki az ünnepségen Abraham Schot, az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke, aki szerint az Audi új hazára talált Magyarországon, ahol az ország második legnagyobb vállalata és legnagyobb járműipari foglalkoztatója.

Abraham Schot beszélt arról is, hogy az Audi küldetése az elektromobilitás, 2025-ig az Audi valamennyi modellje elérhető lesz elektromos változatban, amelyekbe Győrben készülnek a motorok. Készülnek majd Győrben e-autók is, az elektromos autók győri gyártásának indulására azonban nem jelölt meg időpontot.

25 év hosszú idő ahhoz, hogy minden megváltozzon – fogalmazott köszöntőjében a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint 25 éve elképzelni sem tudtuk volna, hogy Győrben működik majd a világ legnagyobb motorgyára, hogy az Audi 13 ezer embert foglalkoztat, és hogy negyedszázad alatt 9 milliárd eurót fektet be Magyarországon.

Az Audi több mint gyár, technológiai fellegvár – ezekkel a szavakkal gratulált a jubileumhoz Szijjártó Péter.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Az ünnepségen a Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar is fellépett, erre az alkalomra koreografált darabbal és zenékkel. Mindkét társulat fő támogatója a győri Audi. A látványos fellépésekből az autók sem maradtak ki, tánc közben előbb egy első generációs Audi TT gurult a színpadra, amelyet húsz éve kezdtek el gyártani Győrben. Másodikként pedig egy Audi Q3 érkezett a színpadra, a gyár legújabb büszkesége, amelynek gyártása néhány héttel ezelőtt kezdődött.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0