• Külföld
Faktor

Az amerikaiak az eddigi legnagyobb lottónyereményre várnak

Az Egyesült Államok eddigi legnagyobb lottónyereményére várnak az amerikaiak: már másfél milliárd dollár (430 milliárd forint) az amerikai Powerball lottó főnyereménye.

A fogadóirodák előtt hosszú sorok vannak, sok helyen pedig még a személyzet számát is megnövelték, mert a szerda esti sorsolás előtt még mindig rengetegen akarnak szelvényt venni. 

A főnyeremény november óta nő, így a nyertes 1,5 milliárd dollárt vihet haza. Pontosabban huszonkilenc éven keresztül, részletekben utalják neki a pénzt, amelyből még levonnak 39,5 százalékos szövetségi adót. Számítások szerint egyébként 1 a 292 millióhoz az esélye annak, hogy a mai jackpotot valaki elviszi. 

A Powerball szerencsejáték haszna a résztvevő szövetségi államoké. New Jersey államban például a most lottózók ötvenmillió dollár értékben vettek szelvényt és ebből a szövetségi állam húszmillió dollárt kap majd. Több mint egy tucat szövetségi államban az oktatásra költik a bevételt, de Wisconsinban például az ingatlanadó csökkentését fizetik ebből. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16