• Tech
Faktor

Vigyázzon, veszélyben lehet a számítógépe, ha sokszor keres rá a népszerű zenészekre

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy alaposan nézzük meg, mire kattintunk rá.

Nem érdemes az összes találatra rákattintani.

Nem érdemes az összes találatra rákattintani.

Az Avril Lavigne és Bruno Mars popénekesek nevére való keresés visz a legtöbb veszélyes oldalra az interneten - ez derül ki abból a kedden közzétett toplistából, amely olyan hírességeket állít sorba, akiknek neve a rajongókat gyakran veszélyes címekre vezeti.

A McAfee kiberbiztonsági cég idei jelentése szerint a negatív toplistán az első öt között Carly Rae Jepsen, Zayn Malik és Celine Dion szerepel még.

A cég tapasztalatai szerint az "Avril Lavigne free mp3" kifejezés beírása a keresőbe 22 százalékban olyan oldalakra vezeti a rajongókat, amelyek rosszindulatúak.

A 32 éves Avril Lavigne 2002-ben lett világhírű Complicated című számával, de néhány éve már eltűnt a nyilvánosság elől, mert Lyme-kórban szenved, ami ágyhoz köti. Tavaly azonban bejelentette, hogy négy év után először, 2017-ben új albuma jelenik meg. Így ismét megélénkült iránta az érdeklődés, ezzel az internetes keresések száma is megugrott.

A friss McAfee-jelentésben a veszélyes oldalakra vezető celebnevek között az első 25-ben színészek is szerepelnek, például Anna Kendrick és Hailee Steinfeld.

"A mai digitális világban azonnal meg akarjuk szerezni az elektronikus eszközeinkre a legújabb albumokat, videókat, filmeket" - indokolta a jelentés eredményét Gary Davis, a cég elnökhelyettese, aki arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy lassuljanak le, és vegyék figyelembe a neten előforduló biztonsági kockázatokat.

"A klikkelés előtti gondolkodás hosszú időre segíthet megőrizni az internetes biztonságot" – idézte a szakembert az MTI.

Kommentek:

Top 0