• Külföld
Faktor

A legtöbben dühöngenek vezetés közben

Tízből nyolc amerikai autós szokott dühös, agresszív módon viselkedni, vagy egyenesen dührohamban kitörni autóvezetés közben.

A felmérést az AAA amerikai közlekedésbiztonsági alapítvány készítette, és ma hozta nyilvánosságra az adatokat.

Illusztráció: pixabay

Illusztráció: pixabay

A feldühödött autósok hajlamosak túlságosan közel menni vagy kiabálni az őket felbosszantó sofőrökkel, elvágni azok útját vagy dühös mozdulatokat tenni feléjük.

Az alapítvány szerint nagyjából nyolcmillió amerikai autós tanúsít még szélsőségesebb, akár "dühkitörésnek" is tekinthető magatartást az utakon, ami azt jelenti, hogy szándékosan meglöknek más kocsikat, vagy kiszállnak az autóból, hogy szemtől szembe kerüljenek "ellenfelükkel".

A felmérés szerint a 19 és 39 év közötti férfiak a legagresszívebb sofőrök.

A férfiak továbbá háromszor nagyobb valószínűséggel pattannak ki mérgükben az autóból, vagy koccantják meg szándékosan az őket bosszantó sofőr autóját, mint a nők.

Illusztráció: Pixabay

Illusztráció: Pixabay

Az alapítvány eredményei egy internetes felmérésen alapulnak, amelyet 2705 jogosítvánnyal rendelkező autós bevonásával készítettek. A felmérést 2014-ben végezték, az előző évre vonatkozóan kikérdezve az autósokat, de az eredményeket csak most hozták nyilvánosságra.

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet becslései szerint a halálos autóbalesetek kétharmadában szerepet játszik az agresszív vezetés.

Tavaly 35 200 ember halt meg az utakon Amerikában - írta az MTI.

Kommentek:

Top 0