• Külföld
Faktor

Autójában halt meg a 18 éves fiú, sokan megsérültek

Kiürítették a környéket.

Gázrobbanások történtek az egyesült államokbeli Bostontól északra fekvő településeken helyi idő szerint csütörtök este, mert eltört egy gázvezeték: több házban tűz ütött ki, százakat kellett kimenekíteni. A balesetben egy 18 éves fiú életét vesztette és többen megsérültek.

Az esetről Massachusetts állam rendőrsége adott tájékoztatást a Twitteren. A beszámoló szerint a tüzek Lawrence településen és a szomszédos Andoverben, illetve Észak-Andoverben keletkeztek. A lángok miatt sűrű füst borítja a területet. A rendőrség közölte, hogy 70 tűzesetet, robbanást vagy gázszivárgást jelentettek. A lángok megfékezésére mintegy 50 tűzoltóállomás munkatársait mozgósították.

A tűzben több tucat épület rongálódott meg. A hatóságok százakat evakuáltak - írja az MTI. A rendőrség hangosbemondón keresztül szólította fel az érintetteket otthonaik haladéktalan elhagyására. A gáz mellett az áramszolgáltatást is felfüggesztették a szóban forgó területeken, hogy elkerüljék a további baleseteket.

Lawrence kórházában 13 embert kellett ellátni füstmérgezés vagy sérülés miatt. Egy válságos állapotban lévő sérültet átvittek egy bostoni kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A 18 éves fiú autójában ült, amikor a robbanás következtében ráomlott egy kémény. Andoverben legalább hárman sérültek meg, köztük egy tűzoltó.

Az előzetes vizsgálatok szerint túlnyomás feszíthette szét a Columbia Gas nevű gázszolgáltató szóban forgó gázvezetékét - közölte Michael Mansfield andoveri tűzoltóparancsnok. A történteket követően a Columbia Gas szakemberei fokozatosan csökkentették a nyomást a vezetékben, illetve elzárták azt egy nagyobb, néhány ezer méteres szakaszon - derült ki hírügynökségi forrásokból.

A Columbia Gas a baleset előtt néhány órával bejelentette, hogy fejlesztési munkákat kezd Massachusetts-szerte, beleértve azt a területet, ahol a robbanások történtek. Egyelőre nem tudni, hogy a baleset idején már megkezdődtek-e a munkák a térségben. A szolgáltató vizsgálja a robbanássorozat lehetséges okait.

Egy szakértő, Brigham McCown példátlannak nevezte a történteket. Az amerikai gázszolgáltatók gyakran kerültek bírálatok kereszttüzébe az elmúlt években, mert nem tartják megfelelően karban az egyre öregedő vezetékrendszert.

Kommentek:

Top 0