• Külföld
Faktor

Autóból lövöldöztek a járókelőkre Londonban, tinik az áldozatok

Két lövöldözés is volt Londonban. Az egyikben egy 17 éves lány vesztette életét, a másikban egy 16 éves fiú sebesült meg életveszélyesen.

Barátai szerint a Tanisha néven ismert lányra egy autóból lőttek rá, minden ok nélkül London Tottenham kerületében, két kilométerrel arrébb pedig az utcán találtak rá egy lőtt sebből vérző fiúra. Mellette egy másik sebesült fiú is volt, őt leszúrták a támadók.

A komoly hullámokat vető két támadást nem sokkal az után hajtották végre, hogy a fővárosi rendőrség aggodalmát fejezte ki az erőszak elszabadulása miatt.

A mindenki által békés és barátságos emberként ismert Tanesha halála után a helyi parlamenti képviselő, David Lammy is megszólalt. „Sok oka van annak, hogy Londonban romlik a bűnözési helyzet, s kimagaslóan sok a késeléses támadás. Az viszont biztos, hogy ez a kerület az epicentrumban van”.

Szerinte a helyzet romlásához az is hozzájárult, hogy a költségvetési megszorítások miatt kevesebb rendőr szolgál az utcákon, s emiatt kevesebb információ jut el a hatóságokhoz.  

Kommentek:

Top 0