• Belföld
Faktor

Otthon van az autóbalesetet szenvedett Vanessza, de az elmúlt fél évre nem emlékszik

A lány a régmúlt történéseivel tisztában van, nyártól azonban teljes filmszakadás.

Már otthon van a Burgaszban autóbalesetet szenvedett, és hetekig kómában fekvő 18 éves lány, Burkus ­Vanessza.

A fiatal lány előtt még mindig nagyon hosszú az út a teljes gyógyuláshoz. Édesapja nem is vállal munkát, hogy a nap 24 órájában lánya segítségére lehessen.

Nagy előrelépés, hogy a rehabilitációs intézetből eljöhettünk, és Vanikám itt van velünk. A memóriájával és a mozgásával még komoly bajok vannak. Nem emlékszik semmire, ami május után történt vele. Érdekes, hogy a régmúlt történéseivel tökéletesen tisztában van, nyártól azonban teljes filmszakadás. Képeket mutatunk neki, hogy tudja, mik történtek vele

– mesélte a Blikknek Sándor, az édesapa, aki szerint naponta több szakember is érkezik otthonukba. Van, aki a mozgásban segít, míg más az emlékezésért felelős agyi részt segít fejleszteni.

Mint azt megírtuk, idén nyáron Vanessza szerelmét látogatta meg Burgaszban, amikor a leállósávban várakozó autójukba 160 kilométer/órás sebességgel belement egy kocsi. A szegedi lány nagyon súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hetekig kómában feküdt a helyi, majd a szegedi klinikán. Idővel azonban állapota javulni kezdett, magához tért, később már önállóan felült, majd járni is megtanult újra.

Kommentek:

Top 0