• Külföld
Faktor

Autó rejtett bomba robbant Bagdadban, rengetegen meghaltak

Felrobbant egy kocsiba rejtett bomba Bagdad egyik, többségében síiták által lakott negyedében. Legalább 24-en meghaltak és 39-en megsebesültek.

A hírügynökségek jelentései nem egyeznek meg a robbantás helyszínében. Az egyik változat szerint a robbantás célpontjai síita zarándokok voltak, akik éppen a város nyugati részében található Kadimíja szentélyhez mentek. A másik változat szerint azonban az iraki városrész egy másik, ugyancsak síita többségű peremkerületében robbant fel a bomba egy szabadtéri állatpiacon.

A robbantást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára, de az ilyen akciók kitervelőjeként általában az Iszlám Állam jelentkezik.

Néhány napon belül ez a második robbantás. Hétfőn legkevesebb 11-en haltak meg és 39-en megsebesültek, miután autóba rejtett bomba robbant egy, szintén síita többségű kelet-bagdadi kerületben - írja az MTI.

Február végén kettős robbantásos merényletet követtek el az iraki főváros legnagyobb síita negyedében, Szadrváros területén, a terrorista támadásban legkevesebb 70-en meghaltak, és több mint 100-an megsebesültek.

Top 0