• Belföld
Faktor

Ezeket az autókat lopják Magyarországon

Tavaly még a Suzukikat lopták leggyakrabban az autótolvajok Magyarországon, az idén azonban más típusokat keresnek. Egyre több Fordot, BMW-t és Audit visznek el. Valamiért a Skodát és az Opelt nem lopják.

Ford Focus
Fotó: ford.com

Ford Focus Fotó: ford.com

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) adatai alapján összeállított egy listát a Vezess.hu, így aki tudni szeretné, mekkora veszély fenyegeti az autóját, vagy éppen vásárlás előtt áll, érdemes átböngésznie.

A 2016-os évben a Fordokat kedvelik leginkább a tolvajok. A második helyen a Volkswagenek állnak, harmadik legnépszerűbb kocsi a BMW. Ez jelentős változás, ugyanis tavaly a BMW még rajta sem volt a listán. Negyedik helyen szerepel a Renault és a Suzuki az ötödik helyre csúszott vissza a tízes listán. Korábban a Suzuki az első helyen állt.

Érdekes, hogy régebben nagyon sok Toyotát loptak, ám ez a márka már nagyobb biztonságban van, csak a hetedik helyen áll. Az Opelt sem lopják már annyian.

Külön listát készítettek a márkán belüli típusokról. Eszerint a leglopottabb típus a Ford Focus, azt követi a Renault Megane, és a harmadik helyen van a kis Suzuki Swift. Az Audi A4-esek tulajdonosai sem alhatnak nyugodtan, mert ezt a típust is lopják, és utána következik a sorban a Toyota Corolla.

Kommentek:

Top 0