• Külföld
Faktor

Ausztriában is molesztáltak nőket migránsok szilveszter éjszaka

Kiderült, hogy Ausztriában is történt a kölnihez hasonló  szexuális erőszak. Szilveszter este több nőt is megtámadtak arabok, mára kiderült, hogy az elfogottak nemrég érkezett migránsok. Sőt, Finnországban is terveztek hasonló erőszakos akciókat a finn rendőrség szerint.

Az első feljelentés január 4-én érkezett a rendőrségre. A nőt két férfi fogdosta meg a salzburgi Residenzplatz téren. Ezen kívül még két támadásról tudnak az osztrák rendőrségen. Az egyikben egy 28 éves afgán férfi zaklatott egy 58 éves nőt, a másikban pedig egy 23 éves szíriai férfi erőszakoskodott egy bajor nővel szilveszter éjszaka.

Érdekes, hogy miért csak most derülnek ki ezek az esetek. Erről a salzburgi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy nem az ügyek elhallgatásáról van szó. Sokkal inkább arról, hogy az osztrák nők – akiket megtámadtak – csak a német hírek után vették a bátorságot a feljelentéshez - írja az MTI.

Finnországban december 31-én vettek őrizetbe 6 iraki menedékkérőt az egyik Kirkkonummi befogadóközpontban. Őket felbujtással vádolják, de azt még nem árulta el a rendőrség, hogy milyen bűncselekményekről lehet szó, csak később hozzák nyilvánosságra.

Top 0