• Külföld
Faktor

Kiderült, itt a legmagasabb az emlősfajok kihalásának aránya

A bolygó 26 ezer állat- és növényfaját fenyegeti a kihalás.

Ausztráliában 34 emlősfaj pusztult ki az elmúlt 200 évben, több, mint bármely másik országban. Csak az északi területen 17-20 emlősfaj halt ki az érintett időszakban. Ausztrália jelenleg nagyjából 500 fenyegetett állatfajnak ad otthont, ebből 101 az északi területen él. Az elmúlt évtizedben a közép-ausztráliai száraz régió kis- és közepes termetű emlősfajai körében volt a legdrasztikusabb a populációk hanyatlása.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) 2018-as vörös listája szerint jelenleg a bolygó 26 ezer állat- és növényfaját fenyegeti a kihalás és Ausztráliában a negyedik legmagasabb az állatfajok kipusztulásának az aránya.

Graeme Gillespie, az északi terület környezetvédelmi hatóságának vezetője szerint az elmúlt évtizedben a közép-ausztráliai régió kis- és közepes termetű emlősfajai körében volt a legdrasztikusabb a populációk hanyatlása - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az ABC televíziónak nyilatkozva Gillespie elmondta, hogy Ausztrália középső vidékének száraz területein pusztult ki a legtöbb emlősfaj az európaiak megérkezése óta.

    Az általános vélekedés szerint az ilyen méretű populációcsökkenések száz évvel ezelőtt történtek és nem a jelenkor problémái, azonban ez korántsem így van.
    Kommentek:

    Top 16