• Külföld
Faktor

Mentőhelikopterekkel keresték az eltévedt idős párt, csak a holttestüket találták meg

Eltévedt és meghalt két idős német turista - egy házaspár - Ausztrália kietlen, isten háta mögötti vidékén. A területet 40 Celsius-fokot is elérő hőhullám sújtja ezekben a napokban.

A 73 éves feleség holttestét kedden találták meg a szakadékok szabdalta Trephina Gorge Nemzeti Park területén, öt kilométerre a leparkolt autójuktól. A 76 éves férj holtteste már hétfőn előkerült, ugyancsak kilométerekre a gépkocsitól.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

A pár halálának okai egyelőre nem ismertek, de a hatóságok feltételezik, hogy túl kevés vizet vittek magukkal a kirándulásra a kietlen és forró vidékre az Északi Terület nevű régióban. Bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

A turisták eltűnését vasárnap jelentette egy vadőr, aki felfigyelt a péntek óta egy helyen álló autóra. A kocsit a régió egyetlen nagyobb városában, Alice Springsben bérelte a pár. Az ausztráliai túrával életük álmát valósították meg.

A bejelentés nyomán a hatóságok nagy erőkkel - helikopterrel, terepjárókkal, lovas és hegyikerékpáros rendőrökkel - keresték az eltűnt párt, 50 négyzetkilométernyi területet fésültek át a levegőből – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0