• Külföld
Faktor

Brutálisan megcsonkított férfi holttestére találtak a parton

A 35 éves ausztrál férfi holttestét hétfő reggel találták meg a queenslandi vadvédelmi hatóság emberei. Valószínűleg krokodil végzett vele.

Warren Hughes szigonyhalász eltűnését szombat éjjel jelentették be, miután csónakját és szigonypuskáját megtalálták Innisfail közelében - adta hírül az MTI.

A nyomok alapján egy négy méter hosszú krokodil lehet a gyilkos. A hatóság és a rendőrség még keresi a hüllőt, és ha megtalálják, végezniük kell vele. A környéken nemcsak a krokodilok nyüzsögnek, de cápáktól is tartani kell.

Vasárnap kora reggel fogadásból egy 18 éves ausztrál fiú nem messze a férfi halálának helyszínétől beleugrott az észak-queenslandi Johnstone folyóba. Ott nem sokkal korábban egy három és fél méteres krokodilt fotóztak le.

Lee de Paauw-ra, miután beleugrott a vízbe, rátámadt egy krokodil, a karján harapta meg. A barátai azonnal segítségét rohantak, végül sikerült kimenteniük.

Illusztráció.

Illusztráció.

Daniel Rumsey, az Australia Zoo hüllőszakértője szerint öt százalék az esélye, hogy egy három és fél méteres krokodil támadását valaki túlélheti. "Ha nem a karján éri a harapás, már nem élne" - tette hozzá. A cairnsi kórház orvosai teljesen meg tudták menteni a fiú karját, rendbe fog jönni.

Steven Miles queenslandi környezetvédelmi miniszter korábban arról beszélt, hogy nem látnak elég bizonyítékot arra, hogy meg kellene ritkítani a ragadozó hüllők számát. "Mióta a krokodilra nem szabad vadászni, a populációk újra szaporodni kezdtek, de nem tudjuk, milyen mértékben és azt sem, hogy a számuk továbbra is gyarapszik-e, vagy a testméretük nőtt meg" - mondta a miniszter, aki felmérést tervez a ragadozók elterjedésről.

Kommentek:

Top 0