• Külföld
Faktor

Hihetetlen eset: ezért szült meg egyedül a cellájában a rab

A nő már a terhessége végén járt, amikor börtönbe került.

Amyként említi egy jelentés azt a nőt, aki arra kényszerült, hogy egyedül szülje meg gyerekét a börtöncellájában. Az eset még március 11-én történt egy női börtön szigorúan őrzött zárkájában Nyugat-Ausztráliában.

Amy a terhessége késői szakaszában került börtönbe, miután nem tudta kifizetni az óvadékot. Helyi idő szerint este fél 6-kor, két órával a gyerek születése előtt a nő értesítette a börtön személyzetét, hogy szerinte beindult a szülés. Mikor elszállították egészségügyi vizsgálatra, Amy hasi fájdalomról számolt be, de nem említette, hogy szerinte vajúdik – a nővéreket pedig korábban senki sem értesítette erről.

Illusztráció.

Illusztráció.

Paracetamolt kapott és visszaszállították a zárkájába, ahol fél 7 körül már hangosan jajgatott és segítségért könyörgött.

19:40-kor megszületett a kisbabája – a nővérek mindössze öt perccel azelőtt értek a cellához, de nem tudtak neki közvetlenül segíteni, mert az egyetlen olyan őr, akinek kulcsa volt a cellához, éppen nem volt a közelben.

Így a nővérek csak az ajtó nyílásán át tudtak kommunikálni Amyvel. A nőt és gyermekét aztán még aznap éjjel kórházba szállították.

A fogvatartó intézmények ellenőrzéséért felelős Neil Morgan professzor szerint többek között a következő okok játszottak szerepet, hogy egy ilyen aggasztó, megalázó és magas kockázatú eset történhetett egy ausztrál börtönben a XI. században: a fogvatartott cellája alkalmatlan, hogy a terhesség ilyen késői szakaszában éljenek benne, a kommunikáció erősen hiányos volt, a személyzet lassan reagált - írja a BBC.

Kommentek:

Top 0