• Belföld
Faktor

Megvan a megegyezés: ekkortól nem repülnek éjszaka utasszállítók Budapest felett

Persze lehetnek majd rendkívüli helyzetek.

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – írta a Légiközlekedési és Repülőipari Tanács ülését követő sajtótájékoztatóról közzétett rövid hírében az MTI.

A Budapest feletti éjszakai repülési tilalomról szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón.

Megszületett a szabályozás.

Megszületett a szabályozás.

A Légügyi és Repülőgépipari Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón Tarlós István azt mondta: a miniszter ígérete szerint augusztustól “biztosan működik” majd az éjszakai repülési tilalom.

Ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek – mutatott rá.

Palkovics László közölte, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

A Főpolgármester februárban beszélt először az éjszakai repülési tilalom bevezetéséről. Egyelőre az nem ismert, hogy a bejelentés következményeként a szabályok hogyan módosulnak, ahogy az sem, hogy mi tartozik majd a kivételek, vagyis ahogy írják a rendkívüli helyzetek körébe.

A Wizz Air idei nyári menetrendjében több járat is érkezik menetrend szerint éjfél után Ferihegyre (plusz amik késnek), nem tudni, hogy a bejelentés következtében ezeknek a menetrendjét át kell-e szervezni. Az ügyről az Airportal megkérdezte a légitársaságot, egyelőre nem kaptak választ.

Kommentek:

Top 0