• Belföld
Faktor

A szívbeteg Attila állítja: megrövidítették életét a kórházban

A férfi pert indít, mert a kórházban sok hibát követtek el.

Évek óta harcol az igazáért a 70 éves Dányi Attila, aki 2012 áprilisában, vezetés közben lett rosszul. A férfi szúró fájdalmat érzett a mellkasában, és egyből tudta, hogy nagy a baj, így azonnal a legközelebbi kórházba hajtott.

A férfinek nem ez volt az első szívinfarktusa. (Képünk illusztráció.)

A férfinek nem ez volt az első szívinfarktusa. (Képünk illusztráció.)

Korábban is volt már szívinfarktusom. Ezt egyből közöltem is az első orvossal, aki azonban eléggé lekezelően viselkedett velem. Elvégeztek néhány vizsgálatot, majd befektettek egy osztályra

– emlékezett vissza a Borsnak Attila, aki akkor azt hitte, hogy – mint korábban – rögvest katéterezésre kerül sor, de ez elmaradt. Másnap reggel rájött, hogy valójában nem is az intenzíven, hanem az elfekvőben töltötte az éjszakát.

A bal szívkamrám kétharmad részben elhalt. Majdnem összeestem a diagnózistól. Úgy feküdtem bent 43 órát, hogy fogalmuk sem volt az egészről. Ha négy órán belül elvégzik a katéterezést, megúszom. Az is kiderült, hogy az első kezelőorvosom egy rezidens volt. Az előírások szerint nem láthatott volna el, szakorvost kellett volna hívnia. Az intézményben ráadásul nincsenek meg a beavatkozáshoz szükséges feltételek, így át kellett volna szállíttatnia egy másik kórházba

– mondta a lapnak Attila, akinek az állapota azóta rengeteget romlott. A teherbírása minimálisra csökkent, folyamatosan fullad, szívritmuszavarral küzd, és a vérnyomása is ingadozik.

Megrövidítették az életemet, az orvosok szerint bármikor meghalhatok. Próbáltam megegyezni a kórházzal, de csak húzzák az időt. A leleteket is meghamisították, a rendőrség is vizsgálódott. Úgy döntöttem, hogy beperelem őket.

Attila harmincmillió forintot követel, ennyibe kerülne ugyanis egy amerikai, újfajta speciális beavatkozás, amely javíthatna a szíve állapotán. A Borsnak egyelőre nem válaszolt a kórház a kérdésekre.

Kommentek:

Top 0