• Pénz
Faktor

Ezekkel a munkákkal kereshet félmilliót itthon is, csak attól függ, hol él

A legjobban fizető ágazatok az egyes megyékben igencsak különböznek. Pénzügy-biztosítás területen a legtöbb helyen jól lehet keresni, de van, ahol mással még jobban járunk.

A fővárosban a legmagasabbak a fizetések.

A fővárosban a legmagasabbak a fizetések.

Az egyes megyékben a víz-, gáz- és fűtés- vagy hűtésszerelőktől egészen a pénzügyi szektorig szinte minden ágazat képviselteti magát a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) kereseti listáinak élén.

A Világgazdaság összeállításában azokat a nemzetgazdasági ágakat vette figyelembe, amelyekben az egyes megyékben legalább az összes foglalkoztatott fél százaléka az adott ágazatban dolgozik.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az NFSZ 2016-os adatai szerint az országos havi átlagos bruttó kereset 263 ezer forint volt. A legmagasabb kereseteket Budapesten mérték, ahol 352 ezer forint volt az átlagkereset, ami az országos átlagnál 33,5 százalékkal több. A legkisebb fizetések Békés megyében voltak tavaly, ott 207 ezer forint volt a bruttó átlag, ez az országos átlag 78,7 százaléka. Átlag feletti keresetek Budapest mellett mindössze Komárom-Esztergom megyében (278 ezer forint) és Fejér megyében (271 ezer forint) voltak.

  Más állásokban is jól lehet keresni.

  Más állásokban is jól lehet keresni.

  A fővárosban a reklámmal, piackutatással foglalkozók fizetése volt a legmagasabb (690 ezer forint). Több ágazatban is félmilliós átlagbérek voltak, így például a villamosenergia-, gázellátás területén dolgozók átlagosan bruttó 594 ezer forintot vihettek haza. Budapesten mindössze a harmadik helyre volt elég a pénzügyi közvetítők átlagos keresete (585 ezer forint), pedig más megyékben az ezzel foglalkozók álltak a kereseti lista élén.

  A pénzügy-biztosítás három megyében adta a legmagasabb átlagkeresetet: Fejér megyében (505 ezer forint), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (325 ezer forint) és Jász-Nagykun-Szolnok megyében (304 ezer forint) is itt keresték a legtöbbet. Szintén három megyében végzett az élen a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás ág: Tolna megyében, Heves megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is ebben fizettek a legtöbbet.

  Kommentek:

  Top 16