• Kultúra
MZ/X

Átadták az Év tanára díjakat

A rendezvényen a középiskolai földrajzverseny legjobbjait, valamint a retorikaverseny győztesét is díjazták.

Ha nincs iskola, "szétszéled a nyáj", ha nincsenek lelkes pedagógusok, nincs magyar jövő

- jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős ügyvezető helyettes államtitkára Budapesten szombaton az Év tanára díjátadó rendezvényén.

Szilágyi Péter köszöntőjében kiemelte: azon dolgoznak, hogy minden magyar iskolát megtartsanak, legyen az Somorján, Técsőn, Marosvásárhelyen, vagy éppen a diaszpórában- írja az MTI.

Az Év tanára 2018 címet két anyaországi és két külhoni magyar pedagógus kapta meg.

Az eseményhez kiadott sajtóanyagban azt írták, hogy a díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot. A jelöltek közül egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri választotta ki azokat, akikre szavazni lehetett a közösségi médiában.

A díjat és az azzal járó jutalmat Angyal Adrienn, a hédervári Timaffy László Tagiskola fizikát és matematikát oktató tanára; Deák Magdolna, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző magyar nyelvet és irodalmat, pedagógiai kommunikációt, valamint módszertant oktató tanára; Kende Sára, a budapesti Pais Dezső Általános Iskola magyar nyelvet és irodalmat oktató pedagógusa; továbbá Kiss Beáta, a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium magyar nyelvet és irodalmat, valamint művészettörténetet oktató igazgatónője vehette át.

A rendezvényen a középiskolai földrajzverseny legjobbjait és a retorikaverseny győztesét is díjazták. A legkiválóbb földrajzos egy tanéven át havi ösztöndíjat kap.

Kommentek:

Top 0