• Külföld
Faktor

Elöntötte az ár az autót, egy nőt és egy kutyát mentettek ki belőle - videó

Hősies mentésnek köszönheti egy louisianai nő és kutyája az életét: autójukat elnyelte az ár, az utolsó pillanatokban sikerült kihúzni őket a kocsiból. Louisianában pusztító árvíz tombol.

Az életmentők még időben értek a süllyedő autóhoz mentőcsónakjukkal, de nem sikerült betörniük a kocsi ablakát. Így csak azt látták, hogy a nőt és kutyáját elnyeli a víz – írja az Independent.

„Istenem, megfulladok!”

- kiáltotta a nő, mielőtt eltűnt.

Ezért az egyik férfi beugrott a vízbe, és a kezénél fogva kirángatta a nőt a kocsija ablakán – abban a pillanatban, mikor az autót végleg elborította az ár. A nő azonban a kutyájáért aggódott, hiába mondták neki az életmentők, hogy a kisállat már valószínűleg halott, a nő megpróbált lemerülni érte.

Néhány pillanat múlva az életmentő, David Phung is követte, aki sikerrel is járt: következőleg egy kis fehér kutyával a karjaiban bukkant fel.

A nő eközben elkapta a mentőmellényt, Phung társai pedig behúzták őket a hajóba.

Eddig legalább három ember meghalt a „történelmi” árvízben, és több ezer embert kellett kimenteni az árból. Egy eltűnt férfit napok óta eredménytelenül keresnek a hatóságok.

Az állam egyes részein 18-25 centiméternyi eső esett, ami már-már rekordmennyiség. Az árvíz miatt iskolákat és utakat kellett lezárni.

John Bel Edwards, Louisiana kormányzója példátlannak nevezte a kialakult katasztrófahelyzetet, és az egész állam területén rendkívüli állapotot hirdetett ki még pénteken, amely szeptember 10-ig marad érvényben. A politikus arra kérte az embereket, hogy az utakon tartsák be az előírásokat, figyeljék a jelzőtáblákat és a híradásokat.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint a vihar lassan halad nyugat felé a Mexikói-öböl partvidékén, és várhatóan további, "jelentős mértékű" áradásokat fog még okozni.

Louisiana állam rövid időn belül másodjára küzd pusztító áradással: márciusban közel 20 embernek kellett elhagynia az otthonát az árvíz miatt.

Kommentek:

Top 0