• Sport

Árulják a jegyeket: nem félnek a zárt kapuktól?

Elkezdődött már a jegyárusítás a november 15-i Norvégia ellen pótselejtezőre, azok a szurkolók is vásárolhattak belépőt öt magyar csapat jegypénztáránál, akiknek nincs szurkolói kártyájuk. Még a Románia elleni meccs után kapott Magyarország zárt kapus büntetés, de az MLSZ fellebbezése után elhalasztották a végső döntést. Kérdés, nem kell-e a magyar-norvég pótselejtezőt nézők nélkül játszani?

November 15-én a Groupama Arénában játszunk Norvégia ellen

November 15-én a Groupama Arénában játszunk Norvégia ellen

Már javában árulják a jegyeket a november meccsre, miközben a szurkolók egy része szerint nem is biztos, hogy beengedik a nézőket a stadionba. A korábbi, megfellebbezett stadionbezárás miatt ugyanis akár úgy is dönthet a nemzetközi szövetség, hogy a pótselejtezőre zárja be a stadiont.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Faktornak azt monda, egyelőre nincs információ arról, hogy mikor születik meg a döntés. "Ha szükséges, akkor majd a helyzetnek megfelelően reagálunk. Nyilván nem kezdtük volna el árulni a jegyeket, ha számítanánk büntetésre, de nincs olyan információnk ami arra utalna, hogy zárt kapus lesz a meccs. Az biztos, hogy anyagi kért senkit nem érint majd, bármi történjék” –mondta Sipos. Hozzátette, hogy nagyjából a jegyek felét már megvették. Ez majdnem 10 ezer jegyet jelent.

„Biztató jel, hogy a büntetést nem kellett előzetesen végrehajtani, pedig általában ezt akkor is meg kell tenni, ha nem jogerős a döntés" – ezt már Borbély Zoltán, az MLSZ korábbi szóvivője, sportjogász mondta a Faktornak. – "Elvileg lehetséges, hogy november előtt meghozzák a döntést, és ha akkor mégis zárt kapus lenne a norvégok elleni meccs, az sértené a fair play elvét. A büntetésnek minél közelebb lennie a jogsértő cselekményhez, a gyereket sem három hét múlva büntetik meg a szülei. Ne felejtsük el, hogy Románia is megúszta a zárt kapus meccset” - tette hozzá.

Ma a Fradi jegypénztárainál nem lehetett jegyet venni a pótselejtezőre

Ma a Fradi jegypénztárainál nem lehetett jegyet venni a pótselejtezőre

Közben Telkiben sajtótájékoztatót tartott Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy pótselejtezőt játszunk. Nehéz szituáció volt a játékosok, a szövetség és jómagam számára is, amikor átvettem a csapatot, de együtt, közösen megoldottuk a feladatot" - mondta a Storck.

Storck szerint előny lehet, hogy a visszavágó lesz hazai pályán, mert a szurkolók a csapat mögött állnak.  A norvég válogatottról azt mondta, hogy fiatal, de nemzetközi szinten jegyet futballisták alkotják, a szövetségi kapitány, Per-Mathias Högmo pedig a 4-4-1-1-es és a 4-4-2-es rendszert kedveli. Kiemelte a norvégok erős védelmét, amely hat csoportmeccsen nem kapott gólt.

Gond volt az állóképességgelStorck elsimerte, hogy a görögországi meccsen problémájuk volt az állóképességgel, ezen szerinte javítani kell. Kihangsúlyozta, hogy sokat fejlődött a magyar válogatott az általa irányított első, románok elleni és a legutóbbi, görögországi találkozó között. Szerinte az utolsó negyedórában többet kell birtokolni a labdát, mert ez nem sikerült Észak-Írországban és Görögországban sem, és – többek között – emiatt kapott gólt mindkét meccsen a hajrában a válogatott. Storck szerint nyomás mindig van az emberen, akár klubedző, akár szövetségi kapitány.

A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki. Erre legutóbb 1972-ben volt példa.

Top 0