• Külföld
Faktor

Átverték a turistákat az étteremben, elképedtek a számla láttán

Komoly csalás áldozatai lettek a fiatalok Velencében.

Több mint 1100 eurót, vagyis csaknem 340 ezer forintot számoltak fel négy steakért, egy tál sült halért, vízért és a szervízdíjért néhány japán turistának egy velencei étteremben, aminek híre még a város polgármesteréhez is eljutott, aki megesküdött rá, hogy kivizsgálja a "szégyenletes" esetet.

A Bolognában tanuló négy japán fiatal egy Szent Márk-térhez közeli étteremben kapta ki a számlát, majd Bolognába visszatérve jelentette az esetet a rendőrségnek - írta az MTI. Az olasz sajtó nem nevezte meg az éttermet, csupán annyit árult el, hogy egy kínai nő tulajdonában van és egy egyiptomi származású vezeti.

Marco Gasparinetti, a velencei polgárok által létrehozott Gruppo 25 Aprile civilszervezet szóvivője szerint a városnak azon a részén az éttermek mindössze 1,1 százaléka van helyi lakosok tulajdonában, míg a történelmi városrész területének egészén ez az arány 50 százalék.   Az olasz média szerint a négy japán férfival három nő is volt, akik azonban egy másik éttermet választottak, ahol 350 eurót fizettek három tál tengeri gyümölcsös tésztáért.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16