• Krimi
Faktor

Megrázta az áram a postán, munka közben halt meg a zalai férfi

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítéltek egy karbantartót jogerősen nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre a Zalaegerszegi Törvényszéken. A férfi hibájából ugyanis meghalt egy szerelő a zalaegerszegi főpostán.

A vádlottnak egy külső cég karbantartójaként a feladatai közé tartozott - az elektromos rendszerek karbantartásán és üzemeltetésén túl - Zala megyében az érintésvédelmi szabványokat felülvizsgálni a munkáltatója által meghatározott helyszíneken. A zalaegerszegi főposta épületében 2010 és 2013 között is ő végezte el ezeket a vizsgálatokat - mondta  Bartalné Mentes Judit, a törvényszék szóvivője az MTI-nek.

Illusztráció.

Illusztráció.

A 2013 októberében lezárt vizsgálata során a férfi figyelmetlenségből, valamint a mérőműszer szakszerűtlen használata miatt nem észlelte, hogy egy mennyezeti lámpa hibásan van felszerelve. Emiatt 2014 márciusában egy 41 éves szerelő halálos áramütést szenvedett, amikor az üzemen kívüli gyengeáramú rendszerkábelek elbontása közben a fejével nekiütközött a lámpatestnek.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat 2016 októberében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítélte nyolc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett szabadságvesztésre. A vádlottat a bíróság már akkor előzetes mentesítésben is részesítette, vagyis büntetlenségét igazoló erkölcsi bizonyítványt kaphat.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, ezért került az ügy a Zalaegerszegi Törvényszékre, amely pénteken változtatás nélkül helybenhagyta az első fokon született döntést, így az jogerőssé vált.

Kommentek:

Top 0