• Külföld
Faktor

Sorra mennek haza a nyaralók, áram és víz nélkül maradt a turistaparadicsom

Éjszaka hadihajók vittek vizet a szigetre.

Az utcákon elemlámpák és mobilok fényei világítanak. (Képünk illusztráció.)

Az utcákon elemlámpák és mobilok fényei világítanak. (Képünk illusztráció.)

Második napja nincs víz és áram a görögországi Ídra szigetén, amely a turisták egyik kedvelt üdülőhelye. Először az áramellátás szűnt meg, hétfőre pedig a vízszolgáltatásban is fennakadások voltak - derül ki friss helyszíni jelentésekből.

A meghibásodások miatt a szokottnál jóval csendesebb a sziget: az éjszakai világítás hiánya az ilyenkor egyébként nyüzsgő utcákon is meglátszik, hiszen egyelőre csupán petróleum és elemlámpák, illetve mobiltelefonok fényei világítanak.

A görög közszolgálati rádió információja szerint látogatók százai a tervezettnél hamarabb elhagyták Ídrát - írja az MTI. Éjszaka hadihajók vittek vizet a szigetre - nyilatkozott Jórgosz Kukudakisz polgármester, aki azt is elmondta, hogy további két generátort várnak még, amelyek reményeik szerint már hétfőn megérkeznek Ídra kikötőjébe.

Hozzátette, hogy reméli, a probléma gyorsan megoldódik, egyelőre azonban nem tudják biztosan, mi okozta a meghibásodást. Ídra szigete egy víz alatti vezetéken át kapja az áramot, valószínűleg ez hibásodott meg.

A hatvanöt négyzetkilométeres sziget egyike Görögország népszerűbb turistaparadicsomainak. Ídra kevesebb, mint hetven kilométerre fekszik Athéntól és kevesebb mint hét kilométerre a Peloponnészoszi-félszigettől.

Kommentek:

Top 0