• Tech
Faktor

Apró városlakóként lehet bejárni a modellvasutat a Google segítségével - videó

Már a világ legnagyobb modellvasútja, a híres hamburgi Miniatur Wunderland is megtekinthető a Google Utcakép (Street View) szolgáltatás segítségével.

A Google magyarországi sajtóirodája szerint az Utcakép fotókat miniatűr kamerákkal készítették, amelyeket a modellvonatokra és autókra erősítettek. Bár korábban már szereltek kamerákat gondolára, hátizsákra vagy hómobilra is, ez az első alkalom, hogy ilyen kisméretű készülékeket használtak volna a programhoz.

A több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutató Miniatur Wunderland-ben 13 kilométernyi vasútvonal, és több mint 200 ezer apró városlakó van. Az érdeklődők a szolgáltatáson keresztül az "utcán állva" nézhetik meg a múzeum modellvárosait és régióit, köztük a Grand Canyont vagy egy miniatűr Oktoberfestet is. Olyan részleteket is megfigyelhetnek, amelyek a modellt élőben meglátogatók elől rejtve maradnak: koncerten táncoló tömegbe vagy éppen seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak böngészés közben - írja az MTI.

A modellvasutat itt lehet részletesen megtekinteni.

A hamburgi múzeumról készített Google Utcaképről bővebb információ az amerikai óriásvállalat hivatalos blogján olvasható.

Top 0