• Tech

Kódoló tábort indított a gyerekeknek az Apple

Az Apple az Egyesült Államok különböző államaiban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Kínában kódoló tábort indított a 8-12 éves gyerekeknek. A háromnapos kurzus során a programozás alapjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek a Tynker szoftveren keresztül, és a Sphero robotokat is irányíthatják majd. Egy-egy csoportban maximum egy tucat gyerek vehet részt.

Apple táborok már évek óta vannak, de ez az első, amely játékkódolásról és robotprogramozásról szól. Az Apple célja, hogy a fiatalabb felhasználókat is bevezesse a programozás világába. A WWDC-n (Worldwide Developer Conference, vagyis a Fejlesztők Világkonferenciája) például bemutattak egy új iPad alkalmazást, amelyet Swift Playgroundsnak neveznek, és a Swiftben való kódolást tanítja.

Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Pornchai Kittiwongsakul

Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Pornchai Kittiwongsakul

A Tynker 7,1 millió dollárt fektetett iskolai és tábori vizuális felületekbe, amelyekkel programozást lehet tanulni. Ezekkel a Sphero gömbrobotokat is irányítani tudják.

Az Apple már 2003 óta szervez táborokat gyerekeknek, hogy jobban megismerjék az Apple technológiáját és szoftvereit. A kiskereskedelmi egységekben, vagyis az Apple Store-okban nem valódi nyári táborok vannak, tehát a gyerekek nem egész nap tartózkodnak ott.

90 perces órákon ismerkednek a technológiával, míg a szülők a boltban vannak, ahol a kurzust tartják. Ezalatt a szülőknek is bemutatják azokat a dolgokat, amiket a gyerekek tanulnak, de az Apple családbarát termékeivel is megismertetik őket, megtanítják őket a biztonsági korlátozásokat kezelni, illetve a háztartási eszközök összehangolását is elsajátíthatják.

Az Apple szeretné, ha a gyerekek minél többet tudnának a programozásról. Forrás: Europress - Getty Images/Chirstopher Furlong

Az Apple szeretné, ha a gyerekek minél többet tudnának a programozásról. Forrás: Europress - Getty Images/Chirstopher Furlong

Korábban iBook és iMovie kurzusokat is tartottak, ezekre is lehetett idén jelentkezni. Az iBooks táborban a gyerekek megtanulhatják, hogy hogyan adják elő történeteiket különféle illusztrációkkal és effektekkel érdekessé téve azokat. A kurzus végén pedig a kész „könyvet” szüleiknek is bemutathatják. A tábor idén az iPad Pro és Pencil leckékkel bővült.

Az iMovie táborban a kicsik azt tanulják meg, hogy hogyan készíthetnek saját filmet Apple eszközökkel, amelyet később megvághatnak és szerkeszthetnek is.

Az iBooks alkalmazás. Forrás: Europress - Getty Images/Mario Tama

Az iBooks alkalmazás. Forrás: Europress - Getty Images/Mario Tama

A kurzusokat júliusban tartják, minden héten van egy, és az órák különböző napszakokban is látogathatók. A tanfolyamok ingyenesek, de a férőhelyek limitáltak, és jelentkezési sorrendben lehet bejutni rájuk. Az Apple összesen 60 ezer gyerek részvételére számít.

Az iBooks és az iMovie órák az Apple minden boltjában látogathatók, de kódolásra csak az egyesült államokbeli, kanadai, angliai és kínai boltokba lehet jelentkezni – írja a Tech Crunch.

Kommentek:

Top 0