• Belföld
Faktor

Ápolónak tanuló lány fenekét csapkodta egy orvos egy budapesti kórházban

Amikor elmondta a szüleinek, mi történt, apja egyből a kórházba ment.

L. doktor néhány nappal ezelőtt többször is egy egészségügyi szakgimnáziumos diáklány fenekére ütött, aki a Bajcsy-kórház XVII. kerületi szakrendelőjében az ápolói szakmai gyakorlatának első napját töltötte – erről az Index számol be.

A 18 éves Zsófi egy közel félmilliós, de zárt Facebook-csoportban írta le, mi történt vele: "Ahogy beléptem, egy idős doktor urat láttam meg, köszönt, majd mondta hogy adjak egy pacsit. Adtam. Majd meglátta, hogy kicsit ki van szakadva a térdemnél a nadrág (mai divat), megkérdezte nem-e félek hogy megfázom. Válaszoltam hogy nem, jó idő van. Erre azt mondta, forduljak meg. Nem értettem, mit akarhat, de hát megfordultam. Picit a fenekemre csapott. Azt mondta, hogy ezt azért kaptam mert kicsit ki van szakadva. Kicsit furcsálltam a helyzetet, de eltekintettem tőle. Majd eltelik két három óra. Alhasi fájdalmaim voltak, átkísért a nőgyógyászatra. Ahogy ment kifelé, akkorát a fenekemre csapott, hogy a másik szobában hallotta az osztálytársam. Én lefagytam. Nem is tudtam lereagálni, amit már sajnálok. Fájt. Már első napon, egy idős Doktor Úr hogy teheti ezt meg?"

A tanuló harmadikos gimnazista egy egészségügyi szakgimnáziumban, az eset napján lett 18 éves. Amikor elmondta a szüleinek, mi történt, apja egyből a kórházba ment. A férfi az Indexnek azt mondta, az érintett orvos főnökével, az osztály főorvosával beszélt. Először személyesen, majd e-mailben is panaszt tett, amelyben leírta a kétszeri fenékre csapást, és arra kérte a főorvost, hogy vizsgálja ki az esetet, ha szükséges, tegyen etikai, jogi lépéseket. Az a válaszlevél jött erre, hogy a panaszt továbbítja a Bajcsy-kórház jogi osztályának.

Mivel a kórház nem reagált a panaszra, a lány szülei három nap gyakorlat után úgy döntöttek, másik gyakorlati helyet keresnek. Az osztály főorvosa erre csak annyit reagált, a döntést tudomásul veszik. A lány az iskolában is jelezte az esetet a szakmai gyakorlatokat szervező tanárnál és osztályfőnökénél is.

A lap megkérdezte a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját, hogy kivizsgálják-e az esetet, azt a választ kapták, az folyamatban van, annak lezárultáig nem adnak tájékoztatást.

Kommentek:

Top 0