• Autó
Faktor

Anyukám is érteni fogja - Meddig élsz együtt egy hibával?

Hogyan lesz autós cikk egy "megmihálylott" irodai szék javításából?

Péntek délután 15 óra. Az irodám környékén lévő dolgozók már egy órája szállingóznak hazafelé, az ablaksoron egyre kevesebb szobából vibrál a neonfény az udvarra. Ezt láttam dohányzás közben, no, meg azt, hogy a szomszéd cég főnöke még ilyenkor is serényen magyarázza a kollégának a vonalat, hogy flottul menjenek a dolgok.

Fotó: Autószektor

Fotó: Autószektor

EZT IS AJÁNLJUK:

  „…a kis szobába toppanék…”

  Amint visszaértem az irodába jóleső érzéssel konstatáltam, hogy készen van az egyik igazságügyi szakértői minőségemben írt javítási kalkuláció, lassan én is csomagolok és követem az irodaszomszédjaim jó példáját: hazamegyek. Leültem a majdnem 4 éves irodai székembe és pontosan úgy sóhajtottam fel, mint egy éve minden helyet foglalásnál:

  Igen, hosszú ideje tervezem már, hogy az előre lefittyedő irodai forgószékemet szétszedem és legalább megtudom, miért ilyen enervált. De minden befejezett munkanap után lusta voltam és nem tudtam rávenni magam a beavatkozásra.

  A jelenség egyébként az volt, hogy az ülőlap, mint egy játszótéri rugós játék billegett a tengelyen, ami miatt kb. 30 perc után ellenjavalt volt a használat, mert a rendellenes tartástól egyszerűen leszakadt a derekam. De mivel annak idején leszurkoltam vagy negyven rongyot a bútordarabért, húztam-halasztottam, hogy újat vegyek.

  Kétszer 5 perc a megoldás

  Az első 5 percben egy neten talált útmutató alapján szétszedtem a széket, a másik 5 percben pedig megrendeltem az új, hintafunkciós vasalatot, csak a furat távolságokra kellett figyelni. És most beszéljünk az autókról!

  Fotó: Autószektor

  Fotó: Autószektor

  Már megszoktam

  Sokszor kapom ezt a választ, amikor megkérdezek egy autó tulajt, miért nem javítja már ki a nagyon is szembeötlő hibát. Olyan hibákat, amik nap, mint nap érzékelhetők, és megoldásuk a legtöbb esetben tényleg megvan 10 perc alatt.

  A forgószék javítása pont ilyen. 3 munkanap alatt megjön a netes rendelés, behozom, összerakom és megint 3 gondtalan évet töltök a székben. Hadd ragadjak most ki néhány tipikus példát a mindennapi autózásból!

  Félszemű (a) király

  Lehet, hogy csak nekem tűnik fel, de mintha egyre több autót látnék a városban úgy, hogy csak az egyik fényszórója világít. Jobb esetben a kiégett oldalon még pislákol a helyzetjelző, de – ha már kár, legyen tetemes alapon – sokszor még az sem működik.

  Fotó: Autószektor

  Fotó: Autószektor

  És ne mondja nekem senki, hogy „ja, persze, pont tegnap égett ki és még nem volt időm kicserélni…”! Bárcsak megtudhatnánk az igazat! Szégyellem a rosszindulatomat, de azt gondolom, hogy képesek vagyunk akár egy egész szezont is egy tompított fényszóróval eljárni.

  Pedig még minket is zavar, mert ahol nincs közvilágítás, ott azonnal érezhető az egyik lámpa hiánya. Ráadásul az autók többsége minden lámpakapcsoláskor csipog, hogy baj van - sokan inkább ezt hallhatják időtlen időkig.

  A cikk folytatását elolvashatja az Autószektor oldalán.

  Kommentek:

  Top 16