• Sport
Faktor

"Anyu, ne sírj! Nehéz beszélnem, nagyon fáj" - ezt mondta utoljára Zsolt, a fiatal focista

Édesanyja szerint hibáztak az orvosok.

A fiatal elhunyt a kórházban. (Képünk illusztráció.)

A fiatal elhunyt a kórházban. (Képünk illusztráció.)

Már több mint három éve annak, hogy a DAC korosztályos ificsapatának tagja, Érsek Zsolt egy mérkőzésen történt ütközés után elhunyt a kórházban.

A dunaszerdahelyi, hatgyermekes családból származó fiú a szlovákiai Galgócon játszott bajnoki mérkőzést, amikor csapata kapusával és az ellenfél játékosával ütközött. Ennek következtében Zsolt mája leszakadt, szétroncsolódott. Ez a diagnózis a nagyszombati kórházban derült ki. A fiatal hat órás műtéten esett át, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A halálával kapcsolatos szakértői vélemények kiállítása mintegy két évig tartott, a 15 évesen elhunyt fiú édesanyja pedig most nyilatkozott az eredményekről - írja a Paraméter.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Anyu, ne sírj! Nehéz beszélnem, nagyon fáj

  - ezek voltak utolsó beszélgetésük szavai édesanyja szerint, aki nem tudott megbékélni fia halálával. Ezért is készíttették a szakértői véleményt.

  Világosan le van írva benne, hogy a két mentős azt állítja, a fiunk félórát várt az orvosra, további félórát ultrahangra, aminek a belső vérzést kellett volna kizárnia. Úgy gondoljuk, az illetékesek megpróbálják eltitkolni a szolgálatteljesítő orvos felelősségét

  - fogalmazott az asszony, hozzátéve, a szakértői vélemény is leírja, hogy márpedig éppen a belső vérzés volt az egyik oka fia halálának.

  Nem állítja, hogy fia túlélte volna, ha az orvosok ezt korábban észreveszik, viszont annyi bizonyos, hogy a túlélési esélyeit megnövelte volna. A család az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatalhoz fordult, az ügyben pedig eljárást folytat a nagyszombati rendőrség is. A kerületi rendőrszóvivő mindössze annyit közölt a nyomozás állásáról, hogy folyamatban vannak a szükséges műveletek, hogy jogerős döntést hozhassanak.

  Kommentek:

  Top 16