• Külföld
Faktor

Szörnyű tévedés a minisztériumban: szinte sokkot kapott a nő attól, amit akartak tőle

A fiatal nőhöz egy orvos csöngetett be azzal, hogy az édesanyját keresi.

A Wolverhamptonban élő 28 éves Harri Broxton hét hónapja veszítette el édesanyját. Louise, aki egy iskolai konyhán dolgozott, tavaly augusztusban, 47 éves korában halt meg tüdőrákban.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A lány a tragédia után – ahogy ilyenkor szükséges – minden érintett hivatalban bejelentette édesanyja halálát. Ezért is érintette rosszul, amikor a napokban becsöngetett hozzá egy férfi, és az édesanyját kereste.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A férfi orvos volt, akit a Munkaügyi Minisztérium egyik hivatala bízott meg azzal, hogy meggyőződjön a nő munkaképességéről. A hivatal előre kiküldött egy papírt, hogy alkalmassági vizsgálatra készülnek, de a lány – aki nekik is jelezte anyja halálát – nem gondolta volna, hogy erre tényleg sort akartnak keríteni.

    A megalázó helyzet sokkolta Harrit, és durva választ váltott ki belőle. „Egy pillanat, máris előkerítem” – mondta a lány, és pillanatokon belül ott állt az orvos előtt, kezében az anyja hamvait tartalmazó urnával. Ekkor elmondta, hogy az urnában van, akit az orvos keres, hiszen tavaly augusztusban halt meg, ahogy már a hivatalnak is bejelentette.

    Az orvos sűrű bocsánatkérések közepette távozott. Tíz perc sem telt el, és már csörgött a lány telefonja, a minisztériumból keresték, és elnézést kértek a szörnyű félreértés miatt. Az ügyben vizsgálat indult – írja a The Sun.

    Kommentek:

    Top 16