• Krimi
Faktor

"Elvágtam a nyakát" - kiáltotta a szomszédba az anyagyilkos borsodi férfi

A férfi a gyilkosság napján nem is mehetett volna haza, mert ideiglenes távoltartási végzés volt ellene érvényben.

Anyagyilkos ellen emeltek vádat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hatvanéves férfi különös kegyetlenséggel ölte meg nyolcvanéves anyját tavaly júliusban - közölte a vádhatóság az MTI-vel hétfőn.

Illusztráció.

Illusztráció.

A vádlott és a vele egy háztartásban élő édesanyja közötti viszony évek óta megromlott. A férfi ivott, és rendszeresen megverte az idős asszonyt, korábban kapcsolati erőszak bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Magatartása miatt többször állt ideiglenes távoltartás hatálya alatt, melynek időtartama alatt nem léphetett volna be a közös házba.

Így volt ez tavaly júliusban is, ennek ellenére nagyon részegen ért haza. Az udvaron egy fotelben ült az édesanyja, aki életkora és betegségei miatt mozgásában is erősen korlátozott volt. A férfi ordítozni kezdett vele, majd egy seprűnyéllel legalább 10-15 alkalommal fejbe vágta az asszonyt olyan erővel, hogy a seprűnyél eltört.

Az idős nő segélykiáltását a szomszédok is hallották, értesítették a rendőrséget. A vádlott erre kezébe vett egy 17 centiméteres kést és nyakon szúrta anyját. Ezután a szomszédoknak odakiáltotta, hogy "elvágtam a nyakát", majd bement a házba.

A sértettet mentőhelikopter szállította kórházba, ám a gondos orvosi ellátás ellenére pár hét múlva belehalt sérüléseibe. A bántalmazás és a sérülések elszenvedése az átlagost meghaladó fizikai fájdalmat és lelki gyötrelmet jelentett.

A férfit a helyszínen őrizetbe vették. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért ellene.

Kommentek:

Top 0