• Külföld
Faktor

Felrobbant az étterem: súlyos sérültek is vannak, tart a mentés

Egy társasház robbant fel Belgiumban, amelynek alsó szintjén olasz éttermet üzemeltettek.

Fotó: Europress - AFP/Dirk Waem

Fotó: Europress - AFP/Dirk Waem

A belgiumi Antwerpenben robbanástól omlott össze egy épület hétfőn este, többen megsérültek, a hatóságok szerint nem terrortámadás történt.

Az antwerpeni rendőrség Twitter-üzenetében arról tájékoztatott, hogy 14 ember megsérült, egyikük állapota válságos. Az első hírek még öt sérültről szóltak.

A mentőalakulat, amely kutyákat is bevetett, hét embert emelt ki a romok alól. További három ember - egy házaspár gyermekével -, akikkel több órája sikerült kapcsolatba lépni, arra vár, hogy kiszabadítsák a törmelék közül. A hatóságok közlése szerint a két szomszédos épület is részlegesen megrongálódott.

Wouter Bruyns rendőrségi szóvivő azt mondta, a jelek arra mutatnak, hogy nincs több ember a romok alatt, de nem lehet teljesen kizárni a lehetőségét, hogy ott még találnak sérülteket.

Az RTBF belga állami televízió beszámolója szerint gázszivárgás okozta a robbanást. A nyilvánosságra hozott fényképeken az volt látható, hogy a robbanás három épületnek szinte teljesen letarolta a homlokzatát - írja az MTI.

A robbanás előtt így nézett ki az épület, az étteremmel:

Kommentek:

Top 0