• Külföld
Faktor

Anonim Rasszisták Klubját indított egy pap

Egy fekete kaliforniai papnak, Ron Bufordnak elege lett a rasszista rendőri túlkapásokból. Úgy döntött, hogy megpróbál tenni valamit ellene, mert szerinte a probléma sokkal nagyobb annál, hogy csak a rendőrséget érintse. A rasszizmus megszűnéséhez az egész amerikai társadalomnak meg kellene változnia.

A pap csoportos beszélgetéseket indított templomában, ahová bárki elmehet és őszintén elmondhatja, hogy miért vannak előítéletei. A foglalkozást Anonim Rasszisták Klubjának nevezte el.

A rendőrség olyan, amilyen az össztársadalom. Ha mi mindannyian megváltozunk, akkor a rendőri egységeink is jobbak lesznek

– mondta.

Illusztráció.

Illusztráció.

Ron Buford szerint fontos, hogy mindenki őszintén beszélhessen a saját előítéleteiről, mert a tabusítás, a kibeszéletlenség nem változtatja meg az emberek hozzáállását egymáshoz, az őszinte beszélgetések és az új tapasztalatok viszont igen.

Azt mondta, hogy a rasszisták nem szándékosan rosszindulatú emberek, csak olyanok, akik úgy nőnek fel, hogy a társadalomban élő sztereotípiák hatnak rájuk. Sokszor azt sem tudják, hogy viselkedésükkel hogyan sérthetik a kisebbségek tagjait. Vagy épp a többséget, ugyanis a gyűlésre nem csak fehérek járnak, hanem például olyan feketék is, akik a fehér amerikaiakkal, vagy az ázsiaiakkal szemben előítéletesek.

A klub azóta más egyházi közösségek érdeklődését is felkeltette, az Anonim Rasszisták Klubját már három templomban szervezik rendszeresen Kalifornia és Florida államban - írja a KQED.

Kommentek:

Top 0