• Belföld
Faktor

Hálóingben hagyta az út szélén Erzsébetet a betegszállító

A nő az agyvérzése után szeretett volna hazajutni.

Egy agyvérzéses nőt, miután kiengedték a Jahn Ferenc Kórházból, rossz címre akarták vinni, majd papucsban, köntösben kirakták az út szélére. A magára hagyott betegnek egy járókelő és egy taxis segített a hazajutásban.

Erzsébetet március 27-én kedden reggel 7-kor engedték ki a Jahn Ferenc Kórház neurológia osztályáról, ahol agyvérzése után egy hétig feküdt. A stroke következtében nehezen beszél és nehezen is mozog – írja az Index.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az édesanyjához indult haza, akivel egy utcában laknak, egymással szemben lévő házakban. A kórház adminisztrátora intézett Erzsébetnek egy betegszállítót. Reggel 7-kor el is indult vele a kocsi, de később kiderült, hogy a kórház tévesen egy, a nő lakóhelyétől legalább félórányi autózásra lévő, angyalföldi utca címét adta meg a betegszállítóknak, pedig Erzsébet Dél-Pesten lakik.

A tévedés miatt kisebb vitába keveredett Erzsébet és a betegszállító, utóbbi azonban rövidre zárta a vitát, azt mondta az agyvérzéses nőnek: „Na jó, akkor most kiszállunk.” Erzsébetet kiszedték az autóból, aláírattak vele egy papírt, és otthagyták az Üllői út szélén, hálóingben.

Egy járókelő segített neki eljutni a közeli kórház portájára, ahol Erzsébet leült és taxit hívott, hogy hazamenjen. A taxis hazavitte, és a lakására is felkísérte a hölgyet.

A Jahn Ferenc Kórház az Indexnek elismerte, hogy rossz kerületet tüntettek fel a lapon, amit a szállítónak átadtak, és mélységesen sajnálják, a beteg és hozzátartozói elnézését kérik.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője is reagált a lapnak. Azt mondta, bár hivatalos panasz az Országos Mentőszolgálathoz nem érkezett, hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől, amelynek kötelessége a jogszerű és tisztességes munkavégzés.

"Egy adat, információ torzulása, félreértése (például a kerület száma) sajnos minden rendszerben előfordulhat, az embertelen bánásmódra azonban nem lehet magyarázat" – fogalmazott Győrfi Pál.

Kommentek:

Top 0