• Külföld
Faktor

Az anyanyelvén rendelt saját hazájában, senki sem értette mit kért az étteremben

Az ügyfél úgy érzi, hogy rasszizmus érte.

Egy floridai nő rendelni próbált Miamitól északra, Hialeah-ban egy Taco Bellben, de mert angolul próbálkozott, nem járt sikerrel. Alexandra Montgomery videóra rögzítette a történteket, amit aztán meg is osztott a közösségi médiában. Az afroamerikai nő rasszista incidensnek minősítette a történteket.

Állítása szerint a Luisaként bemutatkozó eladó értette, amit mondott, csak nem akarta kiszolgálni őt. Sőt, még arra se volt hajlandó, hogy Montgomery a menük mellett megadott számok alapján rendeljen.

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint Hialeah lakóinak 94 százaléka latin-amerikai származású, 90 százalékuk fő- vagy második nyelvként spanyolul beszél, így könnyen előfordulhat, hogy egy gyorsétteremben nincs angolul beszélő munkatárs.

A Taco Bell nem kívánt válaszolni az esettel kapcsolatos kérdésekre, de azt elismerték, hogy Luisia nem teljesített az elvárható mértékben, ezért őt ki is rúgták az állásából.

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint az Egyesült Államokban 53 millió spanyolajkú él, ez a népesség 16 százaléka - írja a BBC.

Kommentek:

Top 0