• Krimi
Faktor

Reményekkel telve mentek Angliába dolgozni, prostitúcióra kényszerítették őket

A BBC szerint egy háromtagú társaság - két férfi és egy nő - 2015 decemberében három fiatal nőt csalt Angliába. Legális állásokat ígértek nekik, de mikor megérkeztek, elvették úti okmányaikat és arra kényszerítették őket, hogy prostituáltként dolgozzanak. Az emberrablók és áldozataik is magyarok.

A manchesteri koronabíróságon lezajlott büntetőper tárgyalásán elhangzott, hogy az embercsempészek áldozatai - akik közül a legfiatalabb 19, a legidősebb 24 éves volt - szegény környezetből érkeztek, és nem vagy alig beszéltek angolul.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Pénzcentrum úgy tudja, hogy naponta akár tíz férfit is fogadniuk kellett. A pénzből azonban semmit sem láttak, azt fogvatartóik teljes egészében italra, kábítószerekre és szerencsejátékra költötték.

A manchesteri bíróság L. Andrásra 13 év hét hónap, O. Jenőnére nyolc év öt hónap, P. Lászlóra három és fél év börtönbüntetést rótt ki.

Nem ez az első eset, hogy magyarokat ítéltek el ilyesmiért Angliában. Két és fél éve egy londoni bíróság három magyarra három és tíz év közötti börtönbüntetést szabott ki, mert egy nagyobb bűnszövetkezet tagjaiként szintén magyar nőket csaltak állásígéretekkel Angliába, ahol ugyanúgy prostitúcióra kényszerítették őket.

Néhány hónappal korábban a dél-angliai Brightonban ugyanilyen bűncselekmény miatt négy magyar embercsempészt négy és hat év közötti szabadságvesztésre ítélt a helyi bíróság.

Kommentek:

Top 0