• Krimi
Faktor

Rosszul lettek a rendőrök: ürülékkel összekent falak között tartották gyerekeiket a drogfüggő szülők

A falakat emberi ürülék borította, a padlón pedig mindenütt használt pelenkák voltak abban a lakásban, ahonnan négy, ötévesnél fiatalabb gyermeket mentettek ki a hatóságok az angliai Leylandban.

A rendőrök még 2015 őszén a gyerekek nagybátyját keresték valami miatt, ezért mentek ki a család címére. Ahogy beléptek az ajtón, olyan gyomorforgató bűz csapta meg az orrukat, hogy az egyikük elhányta magát.

A négy gyermek ott élt a mocsokban, ők maguk is koszosak voltak, csak pólót és pelenkát viseltek. Egy kislány az egyik ürülékkel borított szobában, egy ágykeret alá szorulva visított. Két gyerek egy másik szobában, szennyes ágyneműk, és szétszórt fémrudak között fetrengett. Egy baba pedig a halogén hősugárzó mellett álló járókában volt.

Illusztráció.

Illusztráció.

A rendőrök azt mondták, a gyerekek arcán az érzelmek leghalványabb jele sem látszott, úgy néztek ki, mint a zombik. Annyira éhesek és szomjasak voltak, hogy a rendőrök elmentek a boltba, hogy ételt és innivalót vegyenek nekik, mert a konyhában csak marihuána volt.

A 23 éves apa és a 29 éves anya ügyében szerdán hozott ítéletet a bíróság. Az apa 14 havi börtönbüntetést kapott. Az anya is ugyanennyit, de az ő büntetését két évre felfüggesztette a bíró, mert figyelembe vette a nő mentális állapotát. Az ítélet értelmében a nőnek részt kell vennie egy mentális rehabilitációs programban. A férfi a nő 24 órás gondozója lesz majd.

A négy gyereket először kiemelték a családból, majd az egyik nagyszülő gondjaira bízták őket. Később azonban visszakerültek a szüleikhez, mert a gyermekvédelmi hivatal álláspontja szerint ott a legjobb nekik. A szülőket a hatóságok rendszeresen és szigorúan ellenőrizni fogják - írja a BBC.

Kommentek:

Top 0