• Krimi
Faktor

Negyed órára hagyták a kádban az egyévest, a kisfiú megfulladt

Arccal a vízben, holtan találta 13 hónapos kisfiát a fürdőkádban a 45 éves Wayne Dale.

A vízzel teli kádban, fürdetőszékben ülő gyermeket mindössze negyed órára hagyták magára a szülei. Az anyja, a 28 éves Lisa Passey közben a kertben kávézott az egyik barátnőjével, az apja pedig a nappaliban számítógépezett és zenét hallgatott.

A fürdetőszéken egyértelmű volt a figyelmeztetés.

A fürdetőszéken egyértelmű volt a figyelmeztetés.

A brit pár két héten át tartó tárgyalásán kiderült, hogy a szülők korábban többször hagyták magára a kádban a gyermeket, annak ellenére, hogy a fürdetőszéken nagybetűs figyelmeztetés áll, hogy a benne ülő gyermeket mindig legfeljebb karnyújtásnyi távolságból kell figyelni.

„A kis Kian Dale halálát egy tragikus, de könnyen elkerülhető baleset okozta. Wayne Dale és Lisa Passey lettek volna kötelesek gondoskodni a fiuk biztonságáról, de ezt hanyagul elmulasztották, így mindketten felelősek a gyermek haláláért” – mondta a tárgyaláson Emily Lenham, az ügyész.

A worcesteri bíróság mindkét szülőt bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában. Wayne Dale négy és fél év, míg Lisa Passey négy év letöltendő börtönbüntetést kapott – írja a Metro.

Kommentek:

Top 0